Τεχνικές Μαρκετινγκ

Η δημιουργία μιας επιχείρησης ήταν πάντα η μόνιμη φιλοδοξία και τό όνειρο των ανθρώπων για μια καλύτερη ζωή . Το «Επιχειρείν» σημαίνει κυνηγώ τις ευκαιρίες για να βελτιώσω περισσότερο τη ζωή μου να ξασφαλίσω ικανοποιητικό εισόδημα και την ικανοποίηση από το αντικείμενο της εργασίας μου, αναλαμβάνοντας όμως και κάποιο σχετικό ρίσκο ανάλογα με το είδος της εργασίας.

Αφούθ λοιπόν θέλεις να επιχειρήσεις κοίτα τι πρέπει να κάνεις:

1.           (ΤΙ) : Βρες το προϊόν ή την υπηρεσία που θα ασχοληθείς με γνώμονα το κέρδος οπότε εντόπισε κυρίως το κοινό που σε ενδιαφέρει τις ανάγκες του που θέλεις να καλύψεις – οι ευχαριστημένοι πελάτες θα είναι η βάση της επιτυχίας σου.

2.            (ΠΟΥ) : Διερεύνησε τη γεωγραφική περιοχή που θα ήθελες να δραστηριοποιηθείς. Είναι η κατάλληλη για το προϊόν/ υπηρεσία της επιχείρησής σου; Το κοινό στο οποίο απευθύνεσαι ζει στην περιοχή αυτή; Υπάρχει ανταγωνισμός στην περιοχή αυτή; Τι προσφέρει στους μελλοντικούς σου πελάτες ;

3.            (ΔΙΑΦΟΡΆ) : Διαφοροποιήσου! Εντόπισε το στοιχείο εκείνο που θα σε διαφοροποιήσει από τον ανταγωνισμό, αυτό είναι το συγκριτικό σου πλεονέκτημα. Τί είναι αυτό που θα βρει σε εσένα ο πελάτης που δεν το βρίσκει στον ανταγωνισμό;

4.   (BUSINESS PLAN) :         Κάνε ένα αρχικό επιχειρηματικό πλάνο με σωστή και ρεαλιστική εκτίμηση για τα χρήματα που θα χρειαστούν για τη λειτουργία της επιχείρησής σου, καθώς και για τα έσοδά της επιχείρησής σου τον πρώτο καιρό. Να θυμάσαι πως τα χρήματα αυτά θα καλύψουν όχι μόνο τις επαγγελματικές σου ανάγκες αλλά και τις προσωπικές σου.

5.            (Badget) : Εκτός από τις οικονομίες σου που πιθανόν να έχεις, μίλα και με ένα χρηματοδοτικό οργανισμό (π.χ. τραπεζα) ή με συμβούλους για χρηματοδοτικά προγράμματα

7.            (Γραφειοκρατια) : Αποφάσισε την εταιρική μορφή της επιχείρησης σου με τη βοήθεια ενός λογιστή και μάθε τα γραφειοκρατικά όλα.

8.          (Δημόσιες σχέσεις) : Καθώς στην αρχή θα χρειάζεται να τα κάνεις όλα εσύ, θα πρέπει και να είσαι καλός πωλητής, και να είσαι ικανός διαπραγματευτής, και να προγραμματίζεις σωστά τα οικονομικά της επιχείρησής σου, και να διαχειρίζεσαι αποτελεσματικά τους υπαλλήλους σου (αν έχεις), και να είσαι οργανωτικός, και να είσαι καλός στις Δημόσιες Σχέσεις και να ξέρεις κάποια βασικά από την εργατική νομοθεσία (αν έχεις υπαλλήλους) και πολλά άλλα που σίγουρα θα σου χρειαστούν και που θα διαπιστώσεις στην πράξη

9 (SITE): Φτιάξε ένα web site. Κάνε το περιεχόμενο του site σου πρωτότυπο και εύκολο στο sharing

10 (Email) : Φτιάξε μία λίστα email. Όσο παλιομοδίτικο και αν φαίνεται, το email είναι ένα από τα ισχυρότερα εργαλεία στο να χτίσεις την επιχείρησή σου. Όσο αναπτύσσεις το site σου προσπάθησε να συγκεντρώνεις τις διευθύνσεις των επισκεπτών μέσω μιας φόρμας, με αντάλλαγμα να τους παρέχεις περιεχόμενο και αξία. Αυτό θα οδηγήσει σε περισσότερους πελάτες όταν θα είσαι σε πλήρη λειτουργία.

11. (Start) : Ξεκίνα σήμερα και βελτιώνεσαι όσο προχωράς
Πολλοί άνθρωποι σπαταλούν χρόνο προσπαθώντας να φτιάξουν το απολύτως τέλειο προϊόν προτού το παρουσιάσουν στην αγορά. Από το λογότυπο μέχρι τα κείμενα, μέχρι το site, τα πάντα. Μην κάνετε το ίδιο.
Δώσε τη δυνατότητα προπαραγγελίας και πούλα το προϊόν σου προτού το φτιάξεις. Επικέντρωσε στις πωλήσεις και στη διάδοση του μηνύματός σου.
Πολλές επιτυχημένες εταιρείες παρουσιάζουν όλη την ώρα προϊόντα και υπηρεσίες που δεν έχουν τελειοποιηθεί. Κοίτα το Facebook πόσες φορές έχει αλλάξει και πόσες βελτιώσεις έχει ενσωματώσει. Ξεκίνα με ένα απλό προϊόν και βελτίωνέ το καθημερινά. Ξεκίνα σήμερα.

12. (Go Digital) Κάνε την επιχείρηση σου Ιντερνετική.

Ακολούθα τα βήματα εδώ